Violeta i Bingo uručili donaciju porodilištu u Brčkom

12.02.2016. 09:34 / Izvor: Akta.ba

U sklopu programa lojalnosti  u prodajnim lancima Bingo u  periodu od 01.10.2015.-31.11.2015. kupci su imali priliku ostvariti određene pogodnosti kupovinom Violeta double care pelena. 

U sklopu programa lojalnosti  u prodajnim lancima Bingo u  periodu od 01.10.2015.-31.11.2015. kupci su imali priliku ostvariti određene pogodnosti kupovinom Violeta double care pelena. 

Nakon donacije u porodilištu u Bijeljini i Orašju, Violeta i Bingo nastavljaju svoju saradnju u Brčkom. Predstavnica Violete Edita Salkanović i predstavnica Binga Amna Džambić su Općoj bolnici Brčko Distrikt na Odjel za akušerstvo i ginekologiju u četvrtak 11.02.2016. godine, u ime kompanija, donirali aspiratore i klima uređaj.

Sredstva za kupovinu aspiratora i klima uređaja prikupljena su prodajom Violeta double care pelena u Bingo trgovinama. "Drago nam je da smo uspjeli sudjelovati u donaciji sredstava onima kojima je to najpotrebnije. Posebno bih se zahvalila predstavnicima Binga s kojima smo uspjeli realizovati donacije u porodilištima. Nadamo se da je ovo samo još jedna u nizu donacija u kojima su ova dva velika domaća branda pokazala svoju humanitarnu stranu", izjavila je predstavnica Violete Edita Salkanović.

Amna Džambić, iz marketinga kompanije Bingo izrazila je zadovoljstvo što su dva domaća brenda uspješno završila još jednu humanitarnu aktivnost. "Zaista nam je drago što su nas kupci podržali u ovome i što su  prepoznali značaj projekta. Uprava porodilišta u Brčkom nam je dostavila listu potrepština, te smo donaciju prilagodili njihovim potrebama", istaknula je ona. 

Glavna sestra bolnice Dubravka Letić zahvalila je Bingu i Violeti na podršci: "Briga za naš pomladak nije samo briga nas zdravstvenih djelatnika, nego i briga šire društvene zajednice, što su Bingo i Violeta ovom humanitarnom aktivnošću i dokazali."

"Uslovi za rad u našoj bolnici su posebno loši u ljetnom periodu i zaista je za dobrobit pacijenata klima uređaj bio neophodan. Aspiratori su također potrebni svakodnevno za rad s novorođenčadi. Zahvaljujemo kompanijama ali i kupcima na ovoj donaciji", rekla je Nada Elez, pedijatar neonatolog Opće bolnice.

Violeta i Bingo sarađuju već dugi niz godina, a ovoga puta su još jednom pokazali brigu za socijalno ugrožene kategorije društva i na ovaj način pokazali da uspjeh društvene zajednice leži u uzajamnoj saradnji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi