Filantropi

Volonterske aktivnosti menadžmenta Raiffeisen banke

14.05.2018. 09:16 / Izvor: Akta.ba

"Zadovoljstvo mi je što smo i kroz volonterske aktivnosti naših uposlenika u prilici dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Naše poslovanje se temelji na strategiji održivosti Raiffeisen grupacije u skladu s kojom naše pozitivne ekonomske rezultate želimo podijeliti sa sredinom u kojoj djelujemo. Posebno me raduje činjenica da ovogodišnje volonterske aktivnosti menadžmenta Banke realizujemo u udruženjima čiji rad Banka, na različite načine, podržava već niz godina te čije su aktivnosti zaista plemenitog karaktera", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da su naredne volonterske aktivnosti planirane u "Roditeljskoj kući" i "SOS Dječijem selu u Sarajevu".

Članovi Uprave te direktori i rukovodioci sektora Raiffeisen banke su presadili začinsko bilje te montirali i postavili police u stakleniku za uzgoj bilja. Prodajom organske hrane i bilja SUMERO centar finansira stručnu rehabilitaciju i rad osoba sa invaliditetom.

Pomenute volonterske aktivnosti Banka je organizovala povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 01. juna, te ima za cilj da skrene pažnju javnosti na potrebu zaštite djece od nasilja i različitih oblika diskriminacije. Ovu ideju je pozdravila i H.Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi