Volonterski klub Holdine i Energopetrola posjetio Roditeljsku kuću

27.06.2018. 11:59 / Izvor: Akta.ba

U toku dvije godine koliko postoji, Roditeljska kuća je pružila dom za preko 100 porodica koje dolaze izvan Sarajeva

Članovi volonterskog kluba Holdine i Energopetrola posjetili su Roditeljsku kuću u Sarajevu, družili se sa mališanima i uručili donaciju namijenjenu za podršku radu

U toku dvije godine koliko postoji, Roditeljska kuća je pružila dom za preko 100 porodica koje dolaze izvan Sarajeva kako bi se njihovi najmlađi liječili od malignih oboljenja. Humana misija ovog projekta, te značaj koji ima u životima porodica koje se susreću sa ovom bolešću je razlog zašto su kompanije Holdina i Energopetrol, na čelu sa članovima svog Volonterskog kluba odlučile podržati rad Roditeljske kuće.

U sklopu posjete volonteri su učestvovali na radionici crtanja, te zajedno sa animatorima kroz igru i pravljenje balona razveselili mališane. Ovom prigodom uručena je donacija namijenjena za pomoć pri radu Roditeljske kuće.

“Uvijek nastojimo pomoći zajednici u kojoj poslujemo, te nam je velika čast da to možemo uraditi i za ovako vrijednu organizaciju i projekt kao što je Roditeljska kuća. Mi ćemo nastaviti pružati podršku njihovom radu i osiguravanju odgovarajućih uvjeta za boravak djece koja se bore sa ovom ozbiljnom bolešću”, izjavio je Ante Aralica, direktor Holdine i Energopetrola.

Volonterski klub je projekat kompanija Holdina i Energopetrol u sklopu kojeg se pruža prilika zaposlenicima da aktivno sudjeluju u akcijama i aktivnostima koje doprinose društvenoj zajednici u kojoj kompanija djeluje.

“Mnogo nam znači kada vidimo da je cjelokupna društvena zajednica svjesna velikih problema s kojima se susreću djeca oboljela od raka. Mi u Udruženju se trudimo svim snagama da im nadomjestimo dio djetinjstva koje su uslijed teške dijagnoze izgubili. Trudimo se da se ne osjećaju drugačije, da kroz igru i ovakve radionice osjete radost, da se smiju. Njihov osmijeh nam zaista mnogo znači. Zahvaljujemo se timu Holdine i Energopetrola koji su prepoznali jedan od problema i pružili svoju ruku pomoći i podrške, te s nama organizirali današnju radionicu. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati djecu kako se igraju, vesele i smiju”, izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi