Volontiranje je cool - Prikupljen i doniran novac SOS Dječijim selima BiH

16.10.2017. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Volontiranje je cool - Prikupljen i doniran novac SOS Dječijim selima BiH

Kroz svoju dobrotvornu akciju tokom Dječije nedjelje nastavnici OŠ "Isak Samokovlija" prikupili su novac i donirali ga SOS Dječijim selima BiH.

Kroz svoju dobrotvornu akciju tokom Dječije nedjelje, a u okviru školskog projekta "Volontiranje je cool!" učenici i nastavnici OŠ "Isak Samokovlija" prikupili su novac i donirali ga SOS Dječijim selima BiH podržavši tako svoje vršnjake koji odrastaju u SOS porodicama.

Učenici od prvog do devetog razreda te kolektiv škole su svoje donacije od po 1KM mogli donjeti u školu tokom Dječije nedjelje, a prikupljena sredstva su poslije uplatili na žiro račun SOS Dječijih sela BiH.

"Posjetili su i SOS Dječije selo Sarajevo, a nama je bila izuzetna čast upoznati ove divne mlade ljude koji su nas impresionirali svojom posvećenošću. Sada sigurno znamo da će svijet koji ostaje u rukama ovakvih mladih ljudi, ipak na kraju "ispasti" dobar!

Hvala našim dragim prijateljima velikog srca, učenicima i nastavnicima OŠ "Isak Samokovlija" koji su nam pokazali da je za veliko djelo potrebno samo malo truda ali zato puno ljubavi i dobre volje", poručuju iz SOS Dječijih sela BiH.

Draga djeco – neka u vašim srcima bude uvijek mjesta za cijeli svijet!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi