Vrijedna donacija CEMEX-a za SOS Dječija sela BiH

23.12.2013. 13:22 / Izvor: eKapija.ba
Vrijedna donacija CEMEX-a za SOS Dječija sela BiH

CEMEX je donirao ukupno 200.000 kuna organizacijama za brigu o djeci bez roditeljske skrbi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, odnosno zemljama regije u kojima posluje.

CEMEX je donirao ukupno 200.000 kuna organizacijama za brigu o djeci bez roditeljske skrbi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, odnosno zemljama regije u kojima posluje. U Bosni i Hercegovini je za SOS Dječija sela BiH izdvojio ukupno 50.000 kuna, odnosno oko 12.800 KM.

Sredstva koja su bila namijenjena kupnji blagdanskih darova za partnere, CEMEX je ove godine odlučio donirati djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Osim SOS Dječijim selima BiH, CEMEX je donirao 100.000 SOS Dječijem selu Lekenik u Hrvatskoj te 50.000 kuna Dječijem domu Mladost iz Crne Gore. Za svoje je partnere umjesto prigodnih darova za ovu godinu pripremio čestitku izrađenu prema likovnom predlošku djeteta iz SOS Dječijeg sela Lekenik.

"Ove smo godine željeli napraviti nešto drukčije i pomoći najmlađima koji to najviše trebaju da osjete toplinu i veselje blagdana. Vjerujem da će i naši poslovni partneri znati cijeniti ovu gestu koju smo također pružili i u njihovo ime", rekao je predsjednik Uprave CEMEX-a Trpimir Renić.

"Krizno je vrijeme teško za sve, a još teže za djecu bez roditeljske skrbi i zato nas veseli svaki napor privrednika koji su i sami u teškoćama da odvoje sredstva za ovakve akcije. Hvala CEMEX-u što je naše SOS programe prepoznao kao kvalitetne i korisne za zajednicu u BiH", rekao je Amir Omanović, direktor SOS Dječjih sela BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi