YES Centar ima za cilj da doprinese adekvatnom zapošljavanju mladih

27.12.2017. 08:38 / Izvor: Akta.ba
YES Centar ima za cilj da doprinese adekvatnom zapošljavanju mladih

YES Centar Tuzla dodijelio certifikate prvoj grupi mladih koji su prošli set obuka za mlade pod nazivom “Životne vještine i vještine zapošljivosti”

U okviru YES Centar Tuzla – SOS Dječija sela BiH uspješno je završen set obuka “ Životne vještine i vještine zapošljivosti”, pri programu za mlade “Ekonomsko osnaživanje mladih”. Na svečanoj dodjeli su podijeljeni certifati za 48 mladih iz lokalne zajednice, uz podršku lokalne vlasti, Centra za socijalni rad, Turija dječijeg sela, Doma za nezbrinutu djecu, ali i partnerskih organizacija civilnog društva u Gradu Tuzla (Amica Educa i Zemlja djece).

Ovo je prvi set obuke Level A – Životne vještine, koji je trajao mjesec dana, nakon kojeg slijedi Level B – Individualni izbor kurseva/praksi u trajanju od 15 dana do 3 mjeseca, a za one koji budu pokazali najbolji interes za pokretanje vlastitog biznisa, slijedi Level C – Biznis plan, kreiranje biznis plana. Finalizirani biznis planovi biće ponuđeni potencijalnim finansijerima, ali i podržani kroz YES program.

YES Centar ima za cilj da doprinese adekvatnom zapošljavanju mladih kroz poboljšanje opšte socio-ekonomske situacije marginaliziranih mladih u BiH. Sve obuke koje se nude namijenjane su mladima od 15-29 godina, te su besplatne.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi