Za sponzorstvo državnih reprezentacija JP EPBiH izdvojila 400 000 KM

21.03.2013. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Za sponzorstvo državnih reprezentacija JP EPBiH izdvojila 400 000 KM

Na osnovu ranijih sugestija Vlade FBiH o sponzorstvu sportskih selekcija Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dosadašnje uspjehe nogometne, košarkaške, rukometne i reprezentacije u sjedećoj odbojci, JP Elektroprivreda BiH je donijela Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava za sponzoriranje državnih reprezentacija.

Na osnovu ranijih sugestija Vlade FBiH o sponzorstvu sportskih selekcija Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dosadašnje uspjehe nogometne, košarkaške, rukometne i reprezentacije u sjedećoj odbojci, JP  Elektroprivreda BiH je donijela Odluku o izdvajanju finansijskih sredstava za sponzoriranje državnih reprezentacija kako bi se vrhunskim sportistima olakšalo finansiranje nastupa na državnim i međunarodnim takmičenjima,  te organizacija takmičenja kojim se promoviše država BiH.

Za sponzorisanje Nogometnog/fudbalskog, Košarakaškog , Rukometnog i Saveza sjedeće odbojke BiH, JP Elektroprivreda BiH izdvojila je 400.000 KM.

Tim povodom u prisustvu Nermina Nikšića, premijera FBiH, članova Uprave JP Elektroprivreda BiH i predstavnika sportskih saveza, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Edin Mujagić, izvršni direktor za ekonomske poslove, potpisali su 21. marta 2013. godine u prostorijama Vlade FBiH, ugovore o sponzorstvima sa Elvedinom Begićem, predsjednikom i Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Harunom Mahmutovićem, generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH, Smajom Karačićem, generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH i Vehbijom Tokićem, generalnim sekretarom Saveza sjedeće odbojke BiH.

Elvedin Grabovica je ovom prilikom rekao da JP Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija, zahvaljujući ostvarenoj dobiti od 7,1 milion KM u prošloj godini, danas sponzorira vrhunske reprezentacije, izrazivši želju da i JP Elektroprivreda BiH i reprezentacije zajedno ostvare još bolje rezultate u budućnosti.

U svom obraćanju Nermin Nikšić, premijer FBiH naglasio je da je svima jasno da su ovi savezi i njihove selekcije najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu, te izrazio zahvalnost JP Elektroprivreda BiH koja se prva odazvala na poziv za sponzoriranjem reprezentacija.

U svrhu poticanja  i promocije vrhunskog sporta u BiH, JP Elektroprivreda BiH je u 2013. godini  izdvojila ukupno 400 hiljada KM,  od čega:

•        Nogometni / Fudbalski savez BiH  - 200.000,00  KM

•        Košarkaški savez BiH                     - 100.000,00  KM

•        Rukometni savez BiH                      -  50.000,00  KM

•        Savez sjedeće odbojke                     -  50.000,00   KM

Selektor Nogometne reprezentacije Safet Sušić, predsjednici i generalni sekretari saveza koji su potpisali ugovore sa JP Elektrorpivreda BiH,  zahvalili su na novčanim sredstvima i istakli da su sredstva značajan poticaj  reprezentacijama u ostvarivanju  novih pobjeda i predstavljanja države BiH u što boljem svjetlu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi