Zahvalnica Hypo Banci: Donacija sportskih rekvizita za potrebe OŠ Humci

10.03.2014. 09:13 / Izvor: eKapija.ba

Hypo banka je za potrebe škole kroz donaciju osigurala lopte za nogomet, košarku i odbojku, opremu za stolni tenis, mreže za odbojku i koševe te ostale materijale koji su neophodni za kvalitetno odvijanje nastave tjelesnog odgoja.

Predstavnici Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. posjetili su u petak, 07. marta 2014. godine OŠ "Humci" i tom prilikom školi donirali sportske rekvizite. Rašida Kičića, zamjenika direktora  Sektor korporativnog i javnog financiranja Hypo banke i Maju Demerec, voditeljicu Hypo poslovnice u Tuzli  ugostili su direktor ove škole Amir Mehmedović i profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja Vesna Zahirović.

Osnovnu školu Humci čine dvije suvremene školske zgrade smještene u naseljima Humci i Šibošnica u općini Čelić.

Hypo banka je za potrebe škole kroz donaciju osigurala lopte za nogomet, košarku i odbojku, opremu za stolni tenis, mreže za odbojku i koševe te ostale materijale koji su  neophodni za kvalitetno odvijanje nastave tjelesnog odgoja. Sportska oprema će biti na raspolaganju za 250 djece koja pohađaju ovu školu.

Vrijednost ove donacije je 1.100 KM.

Učenik VII razreda je u ime osoblja škole  i učenika  uručio zahvalnicu predstavnicima banke za koje je bio organiziran i obilazak  školskih prostorija tokom kojega su upoznati sa radom i planovima ove ustanove.

"Hypo banka vrlo ozbiljno shvata koncept društveno-odgovornog djelovanja i strateški mu pristupa. Ovakav pristup nam pruža mogućnost da kroz projekte, kao što je ova donacija, ugradimo dodatnu vrijednost u zajednicu i regiju u kojoj poslujemo te budemo prepoznati kao njen  dio. Nakon današnje posjete i entuzijazma koje je iskazalo osoblje ove škole, sigurni smo da smo donaciju usmjerili u prave ruke i zaista smo sretni što nam je pružena prilika da realiziramo ovaj donatorski projekt", izjavio je Rašid Kičić.

Hypo Alpe-Adria-Bank će i kroz 2014. godinu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti na polju društveno-odgovornog djelovanja kroz pružanje podrške kvalitetnim projektima.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi