"Banja Vrućica" kupila etno-centar uz Veliku Usoru

27.06.2018. 08:41 / Izvor: Nezavisne novine
'Banja Vrućica' kupila etno-centar uz Veliku Usoru

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" kupio je etno-centar okružen predivnom, netaknutom prirodom, u naselju Milan polje, uz rijeku Velika Usora.

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" kupio je etno-centar okružen predivnom, netaknutom prirodom, u naselju Milan polje, uz rijeku Velika Usora.

Time su se stekli uslovi da jedan od najprepoznatljivijih brendova Republike Srpske, koji je u službi zdravlja gotovo stotinu godina, proširi spektar svojih usluga.

Kupljena nekretnina nalazi se uz regionalni put Tedin Han - Teslić - Bistričak, a udaljena je oko 18 kilometara od "Banje Vrućice", odnosno 26 kilometara od Teslića, a svega dva kilometra od naselja Blatnica.

Kompleks je urađen u tradicionalnom stilu, od kamena i drveta. Sastoji se od osnovnog objekta, u kojem se, u suterenu, nalazi restoran/diskoteka sa šankom, a u prizemlju restoran sa kuhinjom, dok je na spratu šest soba.

"Pored osnovnog objekta, u kompleksu su izgrađeni i pomoćni objekti - pecana, ribnjak, bazen i otvorene ljetne bašte", kazao je Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica".

Bitno je napomenuti da je objekat smješten neposredno uz rijeku i magistralni put Teslić - Blatnica, te na svega nekoliko kilometara od katoličkog svetišta Kondžilo, što mu dodatno daje na značaju, jer pruža idealne mogućnosti za razvoj izletničkog i religioznog turizma.

Pored klasičnih ugostiteljskih i rekreativnih sadržaja (restoran i bazen), objekat ima i značajne dodatne specifičnosti, koje se mogu iskoristiti u obogaćivanju ponude, kao što je ribnjak.

"Kupovinom ovog kompleksa, 'Banja Vrućica' će proširiti spektar svojih usluga i dobiti nove segmente gostiju. U ljetnim mjesecima očekujemo veliku posjećenost lokalnog stanovništva na bazenima. U planu je i organizovanje banketa, odnosno svadbi, krštenja i ostalih proslava. Predviđeno je i organizovanje teambuildinga za poslovne goste 'Banje Vrućice', kao i izleta i tura pješačenja za naše goste", kaže Radošević.

Prema Radoševićevim riječima, u planu je otvaranje oko 15 novih radnih mjesta, ali i ulaganje u kompleks, kako bi se dodatno podigli standardi i zadovoljili svi zahtjevi gostiju, koji su od "Banje Vrućice" navikli na uslugu najvišeg nivoa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije