"ComTrade" završava izgradnju razvojnog centra u Sloveniji - Za IT stručnjake regiona novih 10.000 m2

14.06.2012. 13:29 / Izvor: eKapija.ba
'ComTrade' završava izgradnju razvojnog centra u Sloveniji - Za IT stručnjake regiona novih 10.000 m2

U septembru ove godine, vodeći međunarodni proizvođač softverskih rješenja "ComTrade Grupacija" će se useliti u svoje nove prostorije u "Feniks" poslovnom centru u Ljubljani i tako potvrditi da Slovenija igra važnu ulogu u realizaciji internacionalne strategije razvoja.

Ovim potezom, "ComTrade" će stići do 10.000 m2 poslovnog prostora za svojih pet stotina IT stručnjaka raspoređenih u razvojnim centrima u Ljubljani, Mariboru i Novoj Gorici.

U izjavi povodom ulaska u nove prostorije, predsjednik "ComTrade Grupacije" Veselin Jevrosimović je naglasio značaj odjeljenja lociranih u Sloveniji za strategiju cijele matične kompanije:

"Slovenija je oduvijek imala veoma važnu ulogu za razvoj kapaciteta Grupacije u oblasti softverskih rješenja. Sa optimizmom gledamo u budućnost i nastavićemo da upošljavamo veliki broj stručnjaka u regionu. Takođe namjeravamo da održimo reputaciju savremene evropske kompanije čija se pametna IT rješenja odlikuju visokim kvalitetom, reputaciju koju smo više od 20 godina gradili kroz saradnju sa međunarodnim kompanijama kao što su HP, "Bally", "Itron", "Simobil", "Telekom Austria Group", "Citrix" i druge. U novi poslovni objekat ulažemo značajna sredstva i unaprijed se radujemo mogućnosti da klijente dočekamo u našem novom domu: modernom, energetski efikasnom i veoma reprezentativnom".

Sa razvojnim centrima u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini i mrežom prodajnih kancelarija u SAD, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Irskoj, Švajcarskoj i Austriji, "ComTrade Grupacija" je jedna od najistaknutijih IT kompanija u regionu koja zapošljava najtalentovanije lokalne stručnjake u oblasti IT rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije