'Javni prevoz' u KS: Počinje anketiranje putnika u vozilima gradskog prevoza

Investicije / PROJEKTI

"Javni prevoz" u KS: Počinje anketiranje putnika u vozilima gradskog prevoza

15.05.2019. 10:02 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo počelo je implementaciju  projekta "Javni prevoz", koji obuhvata sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju tramvajske pruge na dionici od "S krivine" na Marijinom-Dvoru do Ilidže sa konekcijom prema željezničkoj stanici kao i okretnice na toj lokaciji, te sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju pruge kroz ulicu Hamze Hume i odvojak pruge za remizu tramvaja. Projekt podrazumijeva i obnovu voznog parka.

Kako naglašavaju iz resornog ministarstva, sve aktivnosti se provode u skladu s pravilima EBRD-a (finansijer projekta) a jedna od aktivnosti je provođenje istraživanja frekventnosti vozila javnog gradskog prijevoza kao i putnika na području KS-a.

U okviru tih aktivnosti vršit će se i anketiranja putnika, o čemu Ministarstvo saobraćaja želi informisati korisnike usluga javnog gradskog prijevoza uz molbu da učestvuju u anketi, radi ostvarivanja što kvalitetnijih rezultata istraživanja i planiranja boljih usluga  prijevoza.

Anketiranje će početi danas i trajat će do 24. maja.

Ovlašteni anketari nosit će odgovarajuće akreditacije sa imenom, prezimenom i nazivom firme "WSP", koja je zadužena za provođenje istraživanja.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije