"Maršal" mijenjaju za skladišni prostor u Terminalima u Pločama

24.07.2017. 10:38 / Izvor: Avaz.ba
'Maršal' mijenjaju za skladišni prostor u Terminalima u Pločama

S Vladom Federacije BiH izvršit ćemo trampu, oni nama hotel “Maršal”, a mi njima skladišni prostor na Terminalima u Pločama.

S Vladom Federacije BiH izvršit ćemo trampu, oni nama hotel “Maršal”, a mi njima skladišni prostor na Terminalima u Pločama.

Kazao je ovo za “Avaz” premijer Elmedin Konaković komentirajući situaciju u kojoj se trenutno nalazi ovaj nekadašnji turistički gigant. 

"Mi trenutno s hotelom ne možemo ništa! Povjeren nam je na upravljanje, ali nije i vlasništvo. Gazdujemo njime trenutno i vidi se da gazdujemo loše. Ni bivšem menadžmentu ni preduzeću ZOI '84 nije uspjelo da makar bude samoodrživ. U minusu smo 2,5 miliona maraka, ima veoma mnogo dugova... ", rekao nam je Konaković. Dodao je i da je želja Vlade KS da se on proda, što bi bilo dobro, jer bi dobili određena radna mjesta. Očekuju podršku Vlade FBiH, a ideja o prodaji uskoro će biti i pred Skupštinom KS. 

"Prvo nam ga trebaju administrativno prepustiti. Dalje ide procjena vještaka da vidimo koliko vrijedi i onda bi najbolje bilo da se proda. Ta ideja je potpuno realna, ići će i pred skupštinske zastupnike, a na njoj već radi Pravobranilaštvo KS", zaključio je Konaković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije