"Nikola Tesla" kupuje "Novoteks"

16.03.2015. 15:52 / Izvor: SRNA
'Nikola Tesla' kupuje 'Novoteks'

​Skupština povjerilaca tekstilnog preduzeća "Novoteks" prihvatila je ponudu preduzeća "Nikola Tesla" Banjaluka od 3.039.000 KM za kupovinu imovine novog pogona "Novoteksa" u Trebinju.

Skupština povjerilaca tekstilnog preduzeća "Novoteks" prihvatila je ponudu preduzeća "Nikola Tesla" Banjaluka od 3.039.000 KM za kupovinu imovine novog pogona "Novoteksa" u Trebinju.

Stečajni upravnik "Novoteksa" Lazar Đurđević nakon sjednice Skupštine povjerilaca ovog preduzeća u stečaju rekao je da je kupac dužan da u roku od sedam dana od dana donošenja odluke uplati 50.000 KM na ime kaucije, dok razluku novca mora uplatiti u roku od 60 dana.

"Ukoliko preduzeće `Nikola Tesla` ne uplati razliku u roku od 60 dana, uplaćenih 50.000 se neće ni vraćati", naveo je Đurđević.

On je precizirao da se prodaje kopletan novi pogon - nekretnine, objekti i zemljište, kao i pokretna imovina, napominjući da je od "Novoteksa" ostalo još samo neprodato manje zemljište na Ublima kod Trebinja.

Do sada je za prodaju pokretne i nepokretne imovine novog pogona "Novoteksa" propalo osam licitacija, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a posljednja ponuda je iznosila 60 odsto od početne cijene.

U novom pogonu "Novoteksa" trenutno stotinjak radnica šije za preduzeće "Trenteks" i za sada je nije poznato kako će rad biti nastavljen.

Stečajni postupak u "Novoteksu", koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je 2011. godine, a ukupna dugovanja ovog preduzeća su oko 62 miliona maraka.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije