Investicije / NEKRETNINE

"Širbegović Group" prodaje poslovno-stambeni objekt na Marijin Dvoru: Cijena objekta 7.770.000,00 EUR

15.10.2008. 10:28 / Izvor: eKapija.ba

Uprava Kompanije "Širbegović" je donijela odluku o prodaji kompletnog objekta ukupne bruto veličine od 2767,18 m2 sa pratećom parcelom veličine 747,27 m², koji je izgrađen na parceli Marijin Dvor, Sarajevo, uz bulevar Franca Lehara.

Poslovno-stambeni objekt je projektovan tako da predstavlja idealno mjesto za reprenzentativan smještaj uglednih kompanija.

Objekt je planiran kao dijelom poslovni (od prizemlja do VI kata) i kao stambeni (VII i VIII kat). Objekt je izveden u potpunosti kao poslovni (podrum prizemlje i VIII katova).

Dakle, prvih 8 etaža je koncipirano kao poslovno-kancelarijski prostor dok su dvije poslednje etaže namijenjene za rezidencijalne stanove namijenjene top-managamentu i poslovnim partnerima. Trenutno je objekat kompletno uređen kao biro-prostor.

Objekat nudi poseban kvalitet prateći najmodernije business trendove po sistemu "sve na jednom mjestu" sa posebnim akcentom na daljnu izgradnju image i poslovno-marketinškog renomea firme.

Kako je saopćeno za eKapija.ba iz Širbegović Group, cijena poslovno - stambenog objekta je 7.770.000,00 EUR.

Lokacija na kojoj se nalazi objekat je u neposrednoj blizini UNITIC busieness centra, buduće Američke ambasade, Alta, Avaz i Importanne business centara, te cca. 5 min. šetnje od zgrade Parlamenta i Vlade BiH.

Za strane ulagače je veoma važno naglasiti da u BIH trenutno ne postoji tzv. špekulaciski porez na kupovinu i prodaju nekretnina što zasigurno predstavlja znatnu prednost, saopćila je ova kompanija.

Investitor, projektant i izvođač radova na ovom objektu je kompanija Širbegović Group.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije