10 miliona KM za "Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice"

27.08.2020. 16:05 / Izvor: Akta.ba
10 miliona KM za 'Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice'

Ukupna vrijednost investicije je 25.150.000 KM.

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici, u okviru razmatranja informacije o kapitalnim ulaganjima i kapitalnim investicijama Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" iz Banjaluke, prihvatila sufinansiranje projekta "Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice" u visini od 10 miliona KM.

Ukupna vrijednost investicije je 25.150.000 KM, a Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju će iz vlastitih sredstava obezbijediti 15.150.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske je zadužila Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija Republike Srpske da u republičkom budžetu za 2021. i 2022. godinu, na poziciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, obezbijedi sredstva za sufinansiranje ovog projekta.

Na sjednici je donesena i odluka o odobravanju 465.000 KM za finansiranje projekata iz donatorskih sredstava Vlade Srbije.

Ova sredstva biće utrošena za završetak izgradnje i spoljašnje opremanje Vatrogasnog doma i rekonstrukcije dječijeg vrtića u opštini Ribnik, opremanje ambulante porodične medicine u Slatini, kao i završetak projekta vodosnabdijevanja mjesne zajednice Plana i Bijela Rudina u opštini Bileća.

Vlada Republike Srpske odobrila je 500.000 KM iz donatorskih sredstava Vlade Srbije za završetak izgradnje i unutrašnje opremanje pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije