100 hiljada KM za Poslovnu zonu "Vatreni mlin"

01.06.2018. 12:52 / Izvor: Akta.ba
100 hiljada KM za Poslovnu zonu 'Vatreni mlin'

Prostor "Vatrenog mlina", poslovne zone koja ukupno ima 9 ha zemljišta a 3 ha na raspolaganju za nove investicije, trenutno se čisti.

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i ministra privrede Unsko-sanskog kantona Samira Sedića, u prisustvu bosanskokrupskih vijećnika koji čine parlamentarnu većinu, potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava za razvoj Poslovne zone "Vatreni mlin" u iznosu od 100 hiljada KM.

Potpisivanje ugovora o dodjeli grant sredstava iz budžeta Unsko-sanskog kantona još je jedan korak do ostvarenja ovogodišnjih ciljeva u programu rada Općine Bosanska Krupa, a to su nove parcele, dovoljno velike i kompaktne koje će moći primiti potencijalne investitore.

Prostor "Vatrenog mlina", poslovne zone koja ukupno ima 9 ha zemljišta a 3 ha na raspolaganju za nove investicije, trenutno se čisti, uklanjaju se stari i urušeni objekti što će Općinu Bosanska Krupa koštati 100 hiljada KM, a uporedo se izrađuje tehnička dokumentacija za regulacioni plan i internu infrastrukturu.

"Izražavam zadovoljstvo što je Vlada USK, odnosno Ministarstvo privrede USK, moj plan djelovanja Program 8+, u kojem se između ostalog nalazi uspostava i uređenje Poslovne zone "Vatreni mlin", prepoznala kao privredno prosperitetan i što je izdvojila sredstva. Morat ću biti neskroman i možda pretenciozan, ali moram reći da je to Bosanska Krupa zaista i zaslužila. Nadam se da će sluha biti i u budućnosti. Mi radimo ono što je danas najteže, stvaramo uslove i dovodimo investitore koji otvaraju firme i zapošljavaju ljude", kaže načelnik Halitović.

Načelnik ističe i da će se dodatnih 100 hiljada KM naći kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta Općine Bosanska Krupa što bi sa ovim već spomenutim sredstvima bilo dovoljno da se u ovoj godini uradi ono što je prioritetno kada je u pitanju "Vatreni mlin", da se izgrade interne saobraćajnice, te priključci za vodu, struju i telefon.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije