Energetski elaborati i certifikati za sedam javnih objekata u Velikoj Kladuši

27.01.2022. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Velika Kladuša

Vrijednost ugovora koji podrazumijeva izradu detaljnih energetskih elaborata i energetskih certifikata za sedam javnih objekta je blizu 40.000 eura.

Općina Velika Kladuša 11. ovog mjeseca potpisala je ugovor  "Ekspert za izradu detaljnih energetskih elaborata i energetskih certifikata u okviru I.N.G.R.I.D. projekta (Razvoj energetski efikasnih održivih mreža gradova i općina u prekograničnom području)" sa odabranim davaocem usluga Enova d.o.o. Sarajevo.

Zahvaljujući ovom ugovoru, odnosno projektu I.N.G.R.I.D. sedam objekata na području kladuške općine dobiće detaljne energetske elaborate i energetske certifikate. Radi se o objektima četiri kladuške osnovne škole, Crvarevac, Podzvizd, Donja Vidovska i "Fadil Bilal" Šumatac, zatim o objektima Dječjeg obdaništa Velika Kladuša i Gradske sportske dvorane, te o objektu Općine Velika Kladuša. Prvi radni sastanak na kojem su se potpisnici ugovora i predstavnici ovih objekta upoznavali da obavezama i detaljima održan je danas (ponedjeljak, 24. januar). 

Enova d.o.o. Sarajevo. obavezna je provesti sveobuhvatne detaljne energetske preglede na ovih sedam objekata i izraditi energetske elaborate i energetske certifikate, a rok za ovaj posao je 07. mart. 

Vrijednost ugovora koji podrazumijeva izradu detaljnih energetskih elaborata i energetskih certifikata za sedam javnih objekta je blizu 40.000 eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije