200.000 eura za izgradnju sportsko-rekreativnog centra 'Luke'

Investicije / PROJEKTI

200.000 eura za izgradnju sportsko-rekreativnog centra "Luke"

01.06.2018. 14:09 / Izvor: Akta.ba

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je sa ministarom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom sporazum o finansiranju projekta ''Izgradnje sportsko-rekreativnog centra ''Luke'', koji će biti finansiran donatorskim sredstvima Srbije u iznosu od 200.000 eura.

Aničićeva je rekla da je će ova sredstva pomoći realizaciju projekta na koji stanovnici Mrkonjić Grada dugo čekaju, a posebno mladi. Ona se zahvalila Vladi Srbije i predsjedniku Srbije na doniranim sredstvima, kao i Vladi Srpske koja je poveznica između Srbije i lokalnih zajednica u Srpskoj.

Vlada Srbije odobrila je pet miliona eura Republici Srpskoj kao jednokratnu pomoć radi realizacije započetih projekata saradnje u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza između Srpske i Srbije. 

Sporazum su osim načelnice Mrkonjić Grada potpisali načelnici i gradonačelnici 16 opština i gradova Republike Srpske.

Osim za projekte lokalnih zajednica, po 500.000 eura biće usmjereno i na Zavod za zapošljavanje Republike Srpske za Program samozapošljavanja i razvoj preduzetništva za mlade do 35 godina u Srpskoj, kao i Mitropoliju dabrobosansku i eparhije bihaćko-petrovačku i zvorničko-tuzlansku za obnovu i izgradnju pravoslavnih hramova u Federaciji BiH.

Ovo je druga faza projekta Srbije koja je za 28 opština i gradova Republike Srpske dosad ukupno odobrila 10,5 milona eura bespovratnih sredstava, odnosno u prvoj fazi Vlada Srbije donirala 5,5 miliona eura za projekte čija je realizacija u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije