200.000 eura za izgradnju sportsko-rekreativnog centra "Luke"

01.06.2018. 14:09 / Izvor: Akta.ba
200.000 eura za izgradnju sportsko-rekreativnog centra 'Luke'

Aničićeva je rekla da je će ova sredstva pomoći realizaciju projekta na koji stanovnici Mrkonjić Grada dugo čekaju.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je sa ministarom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom sporazum o finansiranju projekta ''Izgradnje sportsko-rekreativnog centra ''Luke'', koji će biti finansiran donatorskim sredstvima Srbije u iznosu od 200.000 eura.

Aničićeva je rekla da je će ova sredstva pomoći realizaciju projekta na koji stanovnici Mrkonjić Grada dugo čekaju, a posebno mladi. Ona se zahvalila Vladi Srbije i predsjedniku Srbije na doniranim sredstvima, kao i Vladi Srpske koja je poveznica između Srbije i lokalnih zajednica u Srpskoj.

Vlada Srbije odobrila je pet miliona eura Republici Srpskoj kao jednokratnu pomoć radi realizacije započetih projekata saradnje u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza između Srpske i Srbije. 

Sporazum su osim načelnice Mrkonjić Grada potpisali načelnici i gradonačelnici 16 opština i gradova Republike Srpske.

Osim za projekte lokalnih zajednica, po 500.000 eura biće usmjereno i na Zavod za zapošljavanje Republike Srpske za Program samozapošljavanja i razvoj preduzetništva za mlade do 35 godina u Srpskoj, kao i Mitropoliju dabrobosansku i eparhije bihaćko-petrovačku i zvorničko-tuzlansku za obnovu i izgradnju pravoslavnih hramova u Federaciji BiH.

Ovo je druga faza projekta Srbije koja je za 28 opština i gradova Republike Srpske dosad ukupno odobrila 10,5 milona eura bespovratnih sredstava, odnosno u prvoj fazi Vlada Srbije donirala 5,5 miliona eura za projekte čija je realizacija u toku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije