Aerodromi RS: Nastavlja se izgradnja kargo objekta, ove godine 200.000 putnika

14.02.2019. 09:04 / Izvor: SRNA
Aerodromi RS: Nastavlja se izgradnja kargo objekta, ove godine 200.000 putnika

Trninić je nakon sastanka sa Injcem rekao da su objekat i oprema tog aerodroma prevaziđeni, te da se razgovara o proširenju.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Zoran Injac potpisali su jučer ugovor koji će otkloniti zastoj u vezi sa izgradnjom kargo objekta.

Trninić je nakon sastanka sa Injcem rekao da su objekat i oprema tog aerodroma prevaziđeni, te da se razgovara o proširenju.

On je naveo da je kompanija iz Beograda "Kontiki" pokazala interes za usluge ovog aerodroma i već je postignut određeni dogovor za uvođenje čarter letova dva puta sedmično za Antaliju i jednom sedmično za Grčku.

"Pokušali smo ih zaintrigirati i za let prema Tivtu, tako da postoji i ta mogućnost", dodao je Trninić.

Prema njegovim riječima, saradnja "Aerodroma Republike Srpske" sa avio-kompanijom "Rajaner" pokazala se vrlo uspješnom, navodeći da je u protekloj goodini prevezeno 35.000 putnika.

"Ako to uporedimo sa 2017. godinom, kada je prevezeno 20.000 putnika vidimo da je riječ o značajnom rastu, pogotovo imajući u vidu da je `Rajaner` u protekloj godini poslovao sa našim aerodromom samo dva mjeseca", istakao je Trninić.

On je podsjetio da, osim postojeće tri linije, "Rajaner" od proljeća planira uvesti i četvrtu za Berlin.

"Sa `Rajanerom` smo razgovarali i o proširenju destinacija na jesen. Mi smo zainteresovani da to bude Beč, ali oni će dati posljednju riječ", rekao je Trninić.

On je dodao da se nastavlja saradnja i sa "Er Srbijom".

Trninić je naveo da očekuju u ovoj godini 200.000 putnika. "Značajan je rast broja putnika avio-saobraćaja u BiH, devet odsto u odnosu na prošlu godinu, pri čemu je značajan doprinos dao i ovaj aerodrom", smatra Trninić.

On je napomenuo da se radi na realizaciji leta Banjaluka-Moskva tri puta sedmično.

Trninić je naglasio da je zadovoljan rezultatima, ali da se mora ići dalje, te se razgovora o novim destinacija i sa drugim avio-kompanijama, pri čemu ima izvjesnih pomaka, o čemu će više riječi biti na jesen.

Injac je rekao da je realno očekivati da se "Aerodrom" u ovoj godini približi broju od 200.000 putnika.

On je podsjetio da "Rajaner" servisira destinacije Memingen, Brisel i Stokholm, pri čemu je Banjaluka uključena u sistem redovnog avio-saobraćaja.

"Ima mnogo prostora za razvoj avio-saobraćaja u Banjaluci", dodao je Injac.

On je naglasio da se "Aerodromi" na zadovoljavaju samo razvojem putničkog saobraćaja, te da je danas potpisan sporazum i o nastavku izgradnje kargo objekta jer je Banjaluka tako pozicionirana da ima punu mogućnost za razvoj i ove vrste saobraćaja, na čemu će se intenzivno raditi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije