Agencija za privatizaciju KS prodaje prostor Unioninvesta u Zagrebu

03.02.2014. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
Agencija za privatizaciju KS prodaje prostor Unioninvesta u Zagrebu

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo objavila je javni poziv da prodaju neposrednom pogodbom poslovnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo objavila je javni poziv da prodaju neposrednom pogodbom poslovnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Ovaj prostor se nalazi u Zagrebu, Knežija, k.o. Trešnjevka,  k.č.br. 5719/6, Poljana Josipa Brunšmida 8.

Inače poslovni prostor pripada firmi Unioninvest d.d. Sarajevo, čiji je vlasnik Vlada Kantona Sarajevo.

Prostor se sastoji od dva odvojena dijela. Prvi je površine 68,59 m2 i sa početnom cijenom od 139.260,00 KM. Drugi je površine 69,32 m2 i sa početnom cijenom 140.740,00 KM.

U oglasu se ističe da se poslovni prostor može prodati kao cjelina, ali i u dijelovima.

Ponude u neposrednoj pogodbi vrednovat će se na osnovu visine ponuđene cijene. O postignutoj cijeni prodaje saglasnost mora dati Vlada Kantona Sarajevo. U cilju dobijanja što kvalitetnije ponude Komisija može odlučiti da se pregovori odvijaju u više krugova. Konačno vrednovanje ponuda Komisija će izvršiti nakon izjašnjenja svih ponuđača da se njihove posljednje ponude imaju smatrati konačnim ili nakon isteka roka za davanje konačnih ponuda utvrđenog od strane Komisije bez obzira na izjašnjenje ponuđača o konačnosti njihovih ponuda.

Direktni pregovori s ponuđačima održat će se u prostorijama Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo 21.02.2014. godine.

U pozivu se navodi da ukoliko kupac nije državljanin Republike Hrvatske, nakon potpisivanja ugovora dužan je isti s pratećom dokumentacijom poslati Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske kako bi pribavio saglasnost na kupnju i riješio pitanje uknjižbe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije