Agroindustrijska zona Nova Topola dobija pročistač otpadnih voda

10.01.2018. 13:09 / Izvor: Akta.ba
Agroindustrijska zona Nova Topola dobija pročistač otpadnih voda

Poziv za pretkvalifikaclju za ove usluge je već raspisan

Agroindustrijskoj zoni Nova Topola kod Gradiške trebala bi uskoro dobiti pročistač komunalnih otpadnih voda. Javni poziv za pretkvalifikaclju zainteresiranih ponuđača za usluge projektiranja, izvođenja radova, nabavku i montažu opreme te stavljanje u funkciju ovog uređaja je već raspisan. 

Pretkvalifikacija ponuđača bit će obavljena po osnovu evaluacije tražene dokumentacije o potencijalnim ponuđačima, a pozivi za dostavljanje ponuda za izvođenje radova će biti upućeni samo odabranim pravnim licima ili nositeljima konzorcija/grupe kandidata, navodi se u pozivu koji je raspisao Catholic Relief Services (CRS). Usluge se pružaju u okviru projekta "RAST - Restoring Accountabilitv and Supporting Transformation" kojeg financira USAID.

U pozivu se navodi da podobni ponuđači ili konzorciji moraju imati dokazano iskustvo, uz posjedovanje zakonski zahtijevanih licenci za rad u Republici Srpskoj, za pružanje usluga projektiranja hidrotehničkih objekata uz izvođenja geoistražnih radova. Također izvođenje građevinskih, hidrotehničkih i elektroinstalaterskih radova, kao i isporuka opreme za uređaje za pročišćavanje otpadnih voda, navodi se u pozivu. 

Osim navedenog, ponuđači treba da pokažu spremnost da osiguraju obuku lokalnog osoblja i da dugoročno kvalitetno osiguraju tehničku podršku stručnih lica nadležnom javnom poduzeću za aktivnosti upravljanja i održavanja biološkog uređaja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda.

Realizacija predviđenih aktivnosti je predviđena ugovorom o pružanju usluga po sustavu "ključ u ruke" uz osiguranje bankovnih garancija za kvalitet ispunjavanja ugovorom preuzetih obveza, te garancija za kvalitet izvedenih radova i projektnim zadatkom zahtijevani rad predmetnog uređaja u periodu od minimalno dvije godine, navodi se u pozivu. 

Rok za prijavu je 3.2.2018. godine do 12 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije