Agrokomerc počinje proizvodnju cerada i plastičnih bazena

13.07.2014. 22:00 / Izvor: nap.ba
Agrokomerc počinje proizvodnju cerada i plastičnih bazena

Nekadašnji gigant bosanskohercegovačke privrede "Agrokomerc" iz Velike Kladuše od 1. avgusta pokreće proizvodnju cerada, plastičnih bazena i sličnog asortimana, što je šansa za 30 novih radnika.

Nekadašnji gigant bosanskohercegovačke privrede "Agrokomerc" iz Velike Kladuše od 1. avgusta pokreće proizvodnju cerada, plastičnih bazena i sličnog asortimana, što je šansa za 30 novih radnika. Do kraja godine stvorit će se prostor za dodatnih 20 radnih mjesta, potvrdio je za novinsku agenciju Patria, Fadil Bihorac, predsjednik Nadzornog odbora "Agrokomerca".

Proizvodnja će biti pokrenuta u saradnji sa partnerom, holandskom kompanijom EPS koja već posluje u mnogim zemljama svijeta, pa će se i asortiman koji se bude proizvodio u Velikoj Kladuši, proizvoditi isključivo za strano tržište.

Velikokladuški gigant, čiji je veći dio imovine uništen, mogao bi se ponovo probuditi iz pepela. Bihorac kaže da je rukovodstvo kompanije više nego ikada odlučno da se sva imovina ovog preduzeća aktivira u proizvodne svrhe i stvaranje novih vrijednosti, a onaj dio koji u okviru tog programa nema perspektivu, ponudit će se na tržištu putem Agencije za privatizaciju FBiH.

Ekonomski analitičari se slažu da osnaživanje "Agrokomerca" ne znaći bolji život samo građanima u Velikoj Kladuši, već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Prije desetak dana smo u "Agrokomercu" ponovo pokrenuli preradu krastavaca. Zaposlili smo između 60 i 70 "Agrokomercovih" starih radnika koji su do tada bili bez posla. To je naš veliki uspjeh", kaže Bihorac.

U naredna tri mjeseca otkupit ćemo i preraditi oko 700 tona krastavca i to samo onog koji je proizveden na plantažama u Krajini. To su još desetine radnih mjesta za naše ljud, rekao je Bihorac za "Patriu".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije