Agrokomerc riješio pitanje uvezivanja staža za 128 radnika

19.08.2017. 11:26 / Izvor: Akta.ba
Agrokomerc riješio pitanje uvezivanja staža za 128 radnika

U proteklom periodu kompanija je dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu

Agrokomerc d.d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika. Za tu svrhu ova kompanije je obezbjedila vlastita sredstava a dio sredstava je obezbjeđen u saradnji sa  Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

"Proces uvezivanja radnog staža počeo je sa finansijskom konsolidacijom Agrokomerca temeljem Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine i Odluke Vlade Federacije BiH o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva Agrokomerc, a koji traje od decembra 2014. godine", istaknuli su iz Agrokomerca. 

Tim povodom danas su u komapniji Agrokomerc uručeni pokloni radnicima za koje su otklonjene sve prepreke njihovog odlaska u penziju.

"U svjetlu pozitivnih efekata finansijske konsolidacije kompanije Agrokomerc d.d. je i ovaj odlazak u zasluženu penziju naših 128 radnica i radnika. Sam proces uvezivanja staža i siticanja svih uvjeta za odlazak u penziju počeli smo provoditi od decembra 2014. godine, ali je inteziviran prošle i ove godine. Ovo je jedan od dokaza da smo kao kompanija na pravom putu i da efekti finansijske konsolidacije i rada Uprave Agrokomerca sve više dolaze do izražaja", izjavio je Ermin Mujić direktor kompanije Agrokomerc d.d.

Iz kompanije također naglašavaju da je u proteklom periodu kompanija dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu, a da je Vlada F BiH također usvojila Izvještaj o radu za 2016. godinu što je direktna refleksija pozitivnih pomaka u radu, a takve pozitivne izvještaje firma nije dobivala u proteklim periodima od rata, tačnije uvjek su bili negativni.

U kontekstu pozitivnih pomaka Vlada F BiH i resorno Ministarstvo su odobrili produženje postupka financijske konsolidacije za još dvije godine, što će omogućiti dalju revitalizaciju firme.

Tokom 2017. godine radnici Agrokomerc d.d. dobili su pravo na zdravstvenu zaštitu i ovjeru svojih zdravstvenih knjižica nakon više od 10 godina što predstavlja još jedan izuzetno pozitivan efekat za ovo Društvo i njegove radnike, kaže se u saopćenju kompanije Agrokomerc d.d. Velika Kladuša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije