Investicije / URBANIZAM

Akcija čišćenja i uređenja prostora Spomen parka Vraca

18.09.2018. 09:23 / Izvor: Akta.ba

Nakon sanacije kule na prostoru Spomen parka Vraca, Općina Novo Sarajevo je, putem svog Štaba Civilne zaštite, pristupila i akciji čišćenja šiblja, korova i samoniklog rastinja na ovoj lokaciji.

Akciji je, 14. septembra ove godine, prisustvovao i općinski načelnik Nedžad Koldžo, koji je ovom prilikom izjavio da Općina Novo Sarajevo, iako se ne radi o njenoj nadležnosti, redovno izdvaja značajna sredstva za održavanje ovog Spomen parka, te podržava i organizuje akcije čišćenja ovog značajnog spomenika borbe protiv fašizma.

"To je naša moralna obaveza prema ovom simbolu otpora fašizmu, koju bi trebali ispunjavati i ostali nivoi vlasti, a kako bi se sačuvao za buduće generacije", kazao je Koldžo.

U akciji čišćenja i uređenja učestvuju, osim Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo, Javna ustanova za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo, učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn i njihovi profesori, te udruženje ekologa Arboretum-Botanička bašta, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije