Ako se održi dinamika radova koridor 5c bit će gotov prije roka

26.11.2021. 14:47 / Izvor: Akta.ba
Koridor 5c

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je da će dionica Koridora "5c" kroz Republiku Srpsku biti završena i prije predviđenog roka 2028. godine.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je da će dionica Koridora "5c" kroz Republiku Srpsku biti završena i prije predviđenog roka 2028. godine i da će, ukoliko se održi dinamika radova, biti okončana krajem 2025. 

Ćorić je, nakon svečanosti povodom zvaničnog početka radova na drugoj dionici Koridora "5c" od Kostajnice do Putnikovog brda, izjavio da ugovoreni radovi za ovu dionicu od šest kilometara iznose 93.000.000 evra.

On je ukazao na značaj realizacije projekta Koridor "5c" za građane Republike Srpske i BiH koji, osim infrastrukturnog ima i ekonomski značaj, te pokazuje potencijal Republike Srpske da se najozbiljniji projekti mogu uraditi sa domaćim kompanijama.  

"Nećemo stati na ovome. Već sljedeće godine nastavljamo dalju izgradnju na Koridoru "5c" ", naveo je Ćorić i najavio da će projekat biti završen 2025. godine ukoliko se održi dinamika njegove realizacije i bez obzira na dalju podršku i saglasnost dosadašnjih partnera.

Na novinarsko pitanje o načinima finansiranja, Ćorić je pojasnio da se izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor izvodi po koncesionom modelu, a Koridor "5c" po kreditnom zaduženju Republike Srpske. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije