Akta.ba na gradilištu poslovno-sportskog centra u Trnovu

01.06.2020. 10:58 / Izvor: Akta.ba
Akta.ba na gradilištu poslovno-sportskog centra u Trnovu
OTVORI GALERIJU

Koronavirus nije zaustavio izgradnju poslovno-sportskog centra u Trnovu čija izgradnja je počela prošle godine.

Koronavirus nije zaustavio izgradnju poslovno-sportskog centra u Trnovu čija izgradnja je počela prošle godine.

Veliki broj mašina i radnika je na terenu. Općina Trnovo je prošle godine sa kompanijama Almy Transport i Dolovi potpisala ugovor o izgradnji infrastrukture u obuhvatu poslovno-sportskog centra.

Podsjećamo, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, bit će izgrađen centar na površini od  11,21 hektara, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

U sjevernom dijelu kompleksa gradit će se nogometni teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 sjedećih mjesta s istočne strane. Iza nje smještene će biti svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce.

U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja Balon hale s vještačkom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Također, na navedenoj lokaciji bit će napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će, također, biti pokriven prirodnom travom. Uz to će se nalaziti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi.

Nukleus poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana s holom i poslovnim centrom. Ona će se nalaziti u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte.

Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje, dok će kapacitet hotela biti 90 ležajeva. Hotel će imati i prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, te je povezan s hotelom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije