Investicije / PROJEKTI

Aktivnosti na izradi studije iskorištenja toplotne energije iz TE Kakanj

06.06.2014. 08:55 / Izvor: eKapija.ba

Vlada FBiH je jučer prihvatila Informaciju o izradi Studije iskorištenja toplotne energije iz TE Kakanj za potrebe grijanja do/i Sarajeva.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije Vlada je zadužila da, u saradnji s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, koordinira izradu Studije s preciziranim rokovima i obavezama, a JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo da imenuje radnu grupu za izradu projektnog zadatka. U nju će biti uključeni predstavnici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i KJKP Toplane Sarajevo.

Fond za zaštitu okoliša je zadužen da s JP Elektroprivredom BiH d.d. Sarajevo finansira izradu Studije, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja da, s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, nakon izrade Studije, informiše Vladu FBiH o prijedlogu daljnih aktivnosti, saopćeno je iz Vlade. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije