Ali Company otvorio benzinsku pumpu u Srebreniku

02.02.2018. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Ali Company otvorio benzinsku pumpu u Srebreniku

U izgradnju moderne benzinske pumpe i pratećih objekata uloženo je oko 2 miliona maraka.

U prisustvu predstavnika privrednog i političkog života Općine Srebrenik te brojnih građana, 26. januara 2018. godine, u Ćehajama kod Srebrenika, svečano je otvorena novoizgrađena benzinska pumpa firme "Ali Company" iz Srebrenika. Simboličnim presijecanjem vrpce, novi poslovno-uslužni objekat su otvorili Hasan Ferhatović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK,  Alija Zahirović, direktor i vlasnik firme "Ali Company" i Nihad Omerović, načelnik Općine Srebrenik.

Obraćajući se brojnim gostima, direktor firme Alija Zahirović je izrazio nadu da će novootvoreni objekat poboljšati kvalitet života i Općinu Srebrenik pretvoriti u lokalnu zajednicu u kojoj će mladi naći mjesto za bolji život. Ministar Ferhatović je naglasio da Vlada Tuzlanskog kantona nije bila i nikada neće biti prepreka kada je u pitanju otvaranje ovakvih objekata te da su resorne kantonalne službe na vrijeme ispoštovale sve svoje obaveze kada su u pitanju administrativne procedure.

Čestitajući vlasniku firme na ovom velikom poslovnom uspjehu, načelnik Omerović je istakao da je ovo još jedna lijepa poslovna priča o proširenju osnovne djelatnosti (ova firma je inače jedan od najvećih prevoznika brodskih kontejnera u BiH i šire) koja je rezultat efikasnog poslovanja i odgovornog rada menadžmenta ove kompanije.

Naglasivši da će Općina Srebrenik pružiti maksimalnu podršku naporima poslovnih subjekata na otvaranju novih pogona, načelnik Omerović je direktoru i vlasniku kompanije Aliji Zahiroviću uručio prigodan poklon, umjetničku sliku s likovne kolonije "Majevica" u Srebreniku. U sklopu novootvorene benzinske pumpe, rečeno je na svečanosti, nalazi se i savremeni restoran i servis za popravku motornih vozila.

U izgradnju moderne benzinske pumpe i pratećih objekata uloženo je oko 2 miliona maraka, a posao je dobilo deset novih radnika, dok je u planu zapošljavanje još 10 do 15 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije