Investicije / PROJEKTI

Alterural: Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva

27.04.2018. 13:19 / Izvor: Akta.ba

U sklopu projekta finansiranog sredstvima Evropske unije "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije", 25.4.2018. održana je 8. po redu tehnička radionica "Marketing - komunikacija s gostima".

Trening kojem je prisustvovalo više od 25 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, održan je u prostorijama Foruma žena Strica - Zarudje, u selu Strica u blizini Vareša.

Predavač Nevzet Sefo pojasnio je pravila uspješne komunikacije, osnove verbalne i neverbalne komunikacije sa gostima, te istaknuo važnost i principe promocije u ruralnom turizmu.

Domaćin i ko-organizator radionice je Udruženje žena "Strica-Zarudje", jedan od partnera Alterurala na projektu.

Projekt "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije" je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva. Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije.

Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije