AM - Đogić gradi prvu hladnjaču u Živinicama

31.03.2017. 14:23 / Izvor: Akta.ba
AM - Đogić gradi prvu hladnjaču u Živinicama

Općinski načelnik Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima posjetio je preduzeće "AM - ĐOGIĆ" d.o.o. u Gornjoj Lukavici.

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima posjetio je preduzeće "AM - ĐOGIĆ" d.o.o. u Gornjoj Lukavici, te se tom prilikom bolje upoznao sa radom ovog preduzeća.

Posebno je pohvalio izgradnju nove hladnjače koju gradi preduzeće "AM - ĐOGIĆ" jer je to prva hladnjača u Općini Živinice, a jedna od savremenijih u Bosni i Hercegovini.

Projekat izgradnje hladnjača čija je veličina 2.100 kvadratnih metara trebao bi biti završen do juna, a vrijednost projekta je oko 3.000.000,00 KM.

Preduzeće "AM - ĐOGIĆ" se šest godina bavi uzgojem krastavaca kornišona, a dvije godine uzgojem borovnica koje izvozi na strano tržište. Kapacitet otkupa borovnica je 10.000 tona za jednu sezonu.

Iz preduzeća ističu da su hladnjače nešto što je potrebno lokalnoj zajednici jer ovim imaju zagarantovan otkup kao i skladištenje poljoprivrednih proizvoda, a sve sa ciljem zapošljavanja stanovništva na njihovim vlastitim imanjima, te povećanje njihovog kućnog budžeta. Također, cilj proizvođača je da pomognu ljudima na edukaciji da postignu što više prinose kao i standarde koje zahtijeva proizvodnja kojom se bave, kao i ostvarivanje novčane podrške samim širenjem proizvodnje kao i sve ostale pomoći u okviru proizvodnje.

Općinski načelnik je istakao da je jako važno podržavati domaću proizvodnju i pružio podršku preduzeću "AM - ĐOGIĆ", te poželio sreću i uspjeh u daljem radu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije