Amko Komerc gradi novi prodajni centar na Soukbunaru

15.06.2017. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Amko Komerc gradi novi prodajni centar na Soukbunaru

Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se u ovom dijelu naselja Soukbunar otvori prodajni centar.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa vijećnikom Sejadom Đozom i vlasnikom komapnije „Amko Komerc“ d.o.o Muamerom Aletom obišao lokalitet na Soukbunaru na kojem je planirana izgradnja poslovnog objekta u kojem će biti smješten novi prodajni centar Amko Komerca.

Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se u ovom dijelu naselja Soukbunar otvori prodajni centar, načelnik Ajnadžić odlučio je pokrenuti aktivnosti kako bi se ispunili zahtjevi građana.

Naime, planirano je da se na mjestu napuštenog objekta u Ulici Soukbunar 201 (ispod objekta Mjesne zajednice „Soukbunar“), na kojem je nekada ranije i bila trgovinska radnja, ponovno otvori ovakav objekat.

Načelnik Ajnadžić kazao je da je njegov primarni zadatak brinuti o potrebama i zahtjevima građana.

"Stanovnici Soukbunara godinama ističu problem nedostatka trgovine u ovom dijelu naselja. Prisiljeni su kilometrima pješačiti kako bi kupili osnovne životne namirnice. S tim u vezi donijeli smo odluku da im olakšamo svakodnevni život i započnemo aktivnosti na izgradnji poslovnog objekta. U zavisnosti od Regulacionog plana, razmotrit ćemo koje su još mogućnosti oko otvaranja i dodatnih sadržaja na ovom lokalitetu", pojasnio je Ajnadžić.

Vlasnik Aleta naglasio je da je kompanija „Amko Komerc“ d.o.o zainteresirana za dalju saradnju sa Općinom Centar.

"Sa Općinom Centar imamo izuzetno dobru saradnju i već smo i ranije sarađivali na sličnim projektima, konkretno na realizaciji projekta izgradnje poslovno-sportskog centra kod Pionirske doline u okviru kojeg je otvoren i prodajni centar naše kompanije. Kada je u pitanju ovaj lokalitet na Soukbunaru, moram naglasiti da su imovinsko-pravni odnosi riješeni, objekat je u vlasništvu nekadašnjeg preduzeća UPI, kojeg smo prije nekoliko godina kupili. Što se nas tiče, mi smo spremni zajedno krenuti sa realizacijom ovog projekta", dodao je Aleta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije