Asfaltirana pješačka staza u Mjesnoj zajednici Gračanica

15.08.2020. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Asfaltirana pješačka staza u Mjesnoj zajednici Gračanica

Finansijska vrijednost navedenog projekta iznosi 16.327,93 KM.

Područje Grada Živinice ovih dana uspješno niže realizovane infrastrukturne projekte u okviru kojih su i projekti asfaltiranja pješačkih staza.

S tim u vezi, u Mjesnoj zajednici Gračanica asfaltirana je pješačka staza na dionici puta "Put za Zalužja" dužine 190 metara i širine 1.2 metra.

Finansijska vrijednost navedenog projekta iznosi 16.327,93 KM, a izvođač pomenutih radova je "TERAKOP d.o.o" Živinice .

Za projekat asfaltiranja trotoara osigurana su sredstva po principu "marka na marku", što podrazumijeva da je 50 % potrebnih finansijskih sredstava osigurano iz Budžeta Grada Živinice, a preostala sredstva osigurali su mještani navedenog naselja.

Projekat asfaltiranja pješačke staze urađen je s ciljem povećanja stepena sigurnosti građana a naročito djece, te podsticaj na pravilno ponašanje u svim segmentima saobraćaja, sa posebnim akcentom na kretanje trotoarom.

Projekti rađeni po principu "marka na marku" uspješno se realizuju svake godine, a prema riječima gradonačelnika Grada Živinice Samira Kamenjakovića ove godine prijavljen je manji broj projekata rađenih po tom principu s obzirom na to da je povećan Budžet Grada koji je stvorio pogodno tlo za realizaciju infrastrukturnih projekata u cjelosti finansiranih iz Budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije