Investicije / URBANIZAM

Asfaltiranje saobraćajnice kroz PZ Ozrakovići počinje naredne sedmice

Asfaltiranje dijela saobraćajnice, prema informacijama Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, počinje naredne sedmice.

17.07.2019. 10:52 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu upućenih aplikacija Grada Visoko nadležnim ministarstvima Vlade ZDK, početkom maja tekuće godine započeli su radovi na izgradnji komunalne i putne infrastrukture u poslovnoj zoni Ozrakovići.

Prije radova na izgradnji putne infrastrukture, okončani su radovi na ugradnji priključaka za fekalnu i oborinsku kanalizaciju u okviru projekta izgradnje komunalne infrastrukture.

Trenutni radovi obuhvataju valjanje tamponskog sloja na trotoarima, dok su protekle sedmice, nakon ustupanja dijela parcele Kompanije "Vispak", okončani radovi na izmještanju dijela ograde koji je graničio sa saobraćajnicom. Time su se stvorili uslovi za realizaciju projekta Izgradnje kružnog toka na raskrsnici prema Gračanici, planiranog u budućnosti, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Pripremne radove i asfaltiranje dijela saobraćajnice izvodi firma „Mušinbegović Gradnja“ d.o.o. Visoko i Konzorcij „Trgošped“ d.o.o. Kakanj. Sredstva za realizaciju ovih radova obezbijedio je Grad Visoko u iznosu od 200.000, 00 KM i Ministarstvo za promet, komunikacije i zaštitu okoline putem Direkcije za ceste ZDK u iznosu od 425.000,00 KM, što znači da ukupna vrijednost projekta izgradnje putne infrastrukture iznosi 625.000,00 KM.

Asfaltiranje dijela saobraćajnice, prema informacijama Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, počinje naredne sedmice.

Još jednom odsjećamo da je projekat izgradnje poslovne zone Ozrakovići pokrenut s ciljem privrednog oporavka i razvoja lokalnog područja, kako bi ovu industrijsku zonu učinio kompatibilnom cjelinom sa svim neophodnim sadržajima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije