Investicije / PROJEKTI

Asfaltirano novoizgrađeno igralište Iza gaja u Starom Gradu

03.07.2014. 15:50 / Izvor: eKapija.ba

Asfaltirano je igralište, odnosno novi sportski teren za mali nogomet, na lokalitetu Iza gaja, u Mjesnoj zajednici Hrid – Jarčedoli, čija je druga faza izgradnje počela sredinom juna.

Riječ je o nastavku projekta od prošle godine, tj. izgradnji novog igrališta za mali nogomet, po najsavremenijim standardima, dimenzija 20x40m.

Kako su nam pojasnili u Službi za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine radovi se odvijaju se po predviđenoj dinamici i ulaze u završnu fazu.

“U sklopu druge faze završeno je postavljanje drenaže, ivičnjaka, montažnih betonskih kanalića za odvodnju, asfaltiranje sportskog terena i pristupnog puta za igralište”, pojasnili su u Službi.

Dodali su kako uskoro počinje postavljanje zaštitnih mreža i ograde na sve četiri strane igrališta , a nakon toga će uslijediti nabavka sportskog mobilijara (golova i koševa).

Podsjećamo, izgradnja igrališta počela je prošle godine, a Općina je do sada za ovaj projekat obezbijedila cca 150.000 KM.

Izvođač radova je firma “Bosman” iz Sarajeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije