Asfaltnom ulicom povezan centar opštine i mjesna zajednica Vukosavlje

27.07.2018. 11:11 / Izvor: SRNA
Asfaltnom ulicom povezan centar opštine i mjesna zajednica Vukosavlje

Za realizaciju projekta, koji traje do marta 2019. godine, za sve opštine u Srpskoj predviđen je iznos od 22 miliona KM.

U Vukosavlju je sinoć puštena u saobraćaj novoasfaltirana ulica od centra opštine do mjesne zajednice Vukosavlje, dužine 300 metara, koju su opština i Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske finansirali sa 80.000 KM.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić rekao je da je asfaltiranjem ulice povezan centar opštine sa mjesnom zajednicom Vukosavlje u kojoj živi više od 250 domaćinstava raseljenih iz više od 50 opština bivše Jugoslavije.

"U asfaltiranju i izgradnji kišne kanalizacije u ovoj ulici opština je učestvovala sa 16.000 KM, dok je ostala sredstva obezbijedilo resorno ministarstvo Srpske", rekao je Rakić.

On je istakao da je puštanjem u saobraćaj ove ulice završena prva faza asfaltiranja puteva u Vukosavlju, koje se realizuje u okviru projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima, koji finansira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede /IFAD/ u Republici Srpskoj.

Rakić je rekao da će se u okviru druge faze projekta, koja počinje naredne sedmice, asfalitrati putevi u mjesnim zajednicama Jošava, Jakeš, Pećnik, Jezero, Gnionica i Vukosavlje.

"Vrijednost ovih radova iznosiće više od 460.000 KM, od kojih će lokalna uprava Vukosavlja obezbijediti oko 100.000 KM vlastitih sredstava", rekao je novinarima Rakić.

Presjecanjem trake put su otvorili načelnik Rakić i direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stefan Mitrović.

"Ovo je šesti IFAD projekat u Republici Srpskoj i usmjeren je na razvoj seoskih područja u 20 nerazvijenih opština", naveo je Mitrović.

On je istakao da se, osim Vukosavlja, na ovom području Republike Srpske, projekat realizuje i u opštinama Pelagićevo, Žabar, Šamac, Brod i Derventa.

Mitrović je naglasio da je za realizaciju projekta, koji traje do marta 2019. godine, za sve opštine u Srpskoj predviđen iznos od 22 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije