Austrijska HETA preuzela prodaju hotela Holiday

25.01.2016. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Austrijska HETA preuzela prodaju hotela Holiday

Sarajevski hotel Holiday mogao bi uskoro biti prodat. Nakon bezuspješnih pokušaja prodaje i tri godine stečaj, Austrijska HETA će predvoditi njegovu prodaju, saznaje Akta.ba.

Sarajevski hotel Holiday mogao bi uskoro biti prodat. Nakon bezuspješnih pokušaja prodaje i tri godine stečaja, Austrijska HETA će predvoditi njegovu prodaju, saznaje Akta.ba.

Kako su nam rekli u HETA Austriji ovaj proces još uvijek nije definisan, u toku su procedure koje bi trebale izraditi program i način djelovanja realizacije same kupoprodaje ovog hotela.

"S obzirom da još uvijek nisu definisana osnovna pravila prodaje nije sigurno da li će biti raspisan tender ili će se prodaja realizovati putem javne licitacije ili nekog drugog mehanizma, tako nije poznata ni njegova prodajna cijena", kazali su iz HETA-e za naš portal.

U narednom periodu uprava će definisati način djelovanja prema ovom objektu i javnost će biti upoznata sa njihovom odlukom.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu je prije nešto više od godinu dana zbog nelikvidnosti hotela Holiday veće od dva i po miliona maraka otvorio stečajni postupak.

Stečaj je, inače, pokrenut na zahtjev radnika, kojima duže od tri godine nije uplaćeno penzijsko i zdravstveno osiguranje kao ni plaće. Sve strane u postupku, radnici, većinski vlasnik Austrijanac Jakob Kuess i predstečajni upravnik Nedim Memić bili su saglasni s otvaranjem stečaja.

Zahvaljujući firmi "Alpha Bau Management", koja je privatizirala hotel uzevši kredit od "Hypo banke" ostavila je  višemilionska dugovanja, a banka je pruezela hotel nakon povlačenja ove kompanije iz naše zemlje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije