Autokamp "Oaza" u Sarajevu uskoro će zablistati u punom sjaju

02.11.2015. 14:14 / Izvor: Akta.ba

​Autokamp "Oaza" u sarajevskoj općini Ilidža uskoro će zablistati u u punom sjaju. Stari objekti već su porušeni i grade se novi i moderniji po projektu kompanije Argentaria d.o.o.

Autokamp "Oaza" u sarajevskoj općini Ilidža uskoro će zablistati u u punom sjaju. Stari objekti već su porušeni i grade se novi i moderniji po projektu kompanije Argentaria d.o.o.

Radovi su povjereni firmama Duljević i Džekos koje rade sa drugim domaćim podizvođačima, potvrdili su za poslovni portal Akta.ba u marketing službi Hotela Ilidža.

U prostoru kampa "Oaza" bit će napravljeno 12 objekata, a kako smo već najavljivali svaki objekat će imati po četiri apartmana.

Investicija vrijedna 3,5 miliona KM trebala bi biti završena u februar 2016. godine. Nakon rekonstrukcije zamišljeno je da apartmansko naselje bude multifunkcionalnog karaktera. Osim što će biti moderno, opremljene sobe će se moći koristiti kombinovano - konekcija sobe, kuhinje i dnevnog  boravka ili konekcija dvije sobe bez kuhinje. Za one goste koji nemaju potrebu za kuhinjom i prostorom za dnevni boravak ostavljena je mogućnost da koriste samo sobu po povoljnijoj cijeni.

Inače, Hoteli Ilidža  su još u novembru 2013. godine počeli rekonstrukciju hotelskog naselja i autokampa "Oaza". Nedavno je otvoren rekonstruisani restoran "Oaza" površine od 650 m2 unutrašnjeg prostora i 450 m2 ljetne bašte, a urađena je i rekonstrukcija sanitarnih objekata za kamp, uređenje kampa (po standardima ANWB i ADAC).

U okviru kompleksa su urađeni i sportski tereni, odnosno teniski teren i teren za mali fudbal.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije