Autoput i gasovod na dionici Vuкosavlje-Brčкo na ponovnom javnom uvidu

01.07.2020. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Autoput i gasovod na dionici Vuкosavlje-Brčкo na ponovnom javnom uvidu

Na ponovnom javnom uvidu je Nacrta plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vuкosavlje-Brčкo, saznaje poslovni portal akta.ba.

Na ponovnom javnom uvidu je Nacrta plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vuкosavlje-Brčкo, saznaje poslovni portal akta.ba.

Ponovni javni uvid u nacrt Plana i nacrt Izvještaja se može obaviti u periodu od 09. 07.2020.godine do 23.07.2020. godine. svakim danom osim subote, nedjelje i državnih praznika, u vremenu od 08,00 do 16,00 časova.

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ranije je kazala kako dionica Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača  na budućem autoputu Beograd –ima prioritet, jer je Republika Srbija već započela konkretne aktivnosti na izgradnji dionice Sremska Rača-Kuzmin.

Takođe, Izmjenama i dopunama Prostornog plana RS do 2025. godine izgradnji magistralnog gasovoda od Bijeljine do Novog Grada  dat je status nacionalnog projekta od strateškog interesa.

Jedan od najvažnijih projekata za unapređenje privrede u Semberiji je izgradnja auto-puta Beograd-Banjaluka preko Bijeljine.

Podjećamo, Skupština Grada Bijeljina usvojila je ranije prostorno-plansku dokumentaciju, a čelnici Bijeljine insistirali su kod određivanja trase, da auto-put ne bude daleko od centra grada.

Gradonačelnik Bijeljine ističe značaj izgradnja gasovoda kroz Bijeljinu, navodeći da je do sada izgrađeno 320 kilometara mreže.

Također i predsjednik Vlade RS Radovan Višković je ranije izjavio da su gasifikacija i izgradnja auto-puta koji Banjaluku treba da poveže sa Beogradom najveći infrastrukturni projekti RS u posljednjim decenijama.

Inače, u 2020. godini trebalo bi da počne i izgradnja auto-puta prema Bijeljini.

Vlada Srpske je podsjetimo usvojila skraćeni plan parcelacije za izgradnju autoputa Brčko-Bijeljina-Rača da se ne bi gubilo vrijeme u vezi sa eksproprijacijom kako bi što prije RS bila povezana sa Beogradom.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije