Investicije / PROJEKTI

Babić Jablanica investitor novog stambeno-poslovnog objekta u Mostaru

11.08.2014. 11:44 / Izvor: eKapija.ba

Babić d.o.o. Jablanica uveliko radi na izgradnji novog stambeno- poslovnog objekta u Mostaru, koji će se nalaziti u ulici Maršala Tita, u neposrednoj blizini autobusnog i željezničkog terminala. Radovi na ovom objektu počeli su u maju 2014. godine, a završetak izgradnje planiran je u martu 2015. godine.

"Objekat se sastoji od ukupno sedam etaža (suteren, prizemlje, i pet stambenih etaža), a predviđen je prohodni ravni krov. Prema regulacionom planu gabariti objekta su 12,00m x 18,00m u prizemlju i na spratu konzolni prepust po 1,50m sa istoka i zapada", kažu za eKapija.ba iz ove firme.

Prilaz objektu pješačkim putem je sa istočne strane, tj. sa ulice Maršala Tita, a prilaz objektu kolskim putem omogućen je sa istočne strane za otvorena parking mjesta i sa zapadne strane na predviđeni ulaz u zajedničke garaže.

"Ovaj objekat će se sastojati od suterena sa garažnim mjestima i ostavom, prizemlja sa poslovnim prostorom koji posjeduje prodajni prostor, ostavu i toalet za osoblje. Zatim tu je pet stambenih etaža, na kojima se nalazi ukupno 21 stambena jedinica. Stanovi su jednosobni i dvosobni čije se kvadrature kreću od 38 – 59 m2. Vertikalna komunikacija od suterena do zadnje (pete etaže) omogućena je liftom za šest osoba i armirano betonskim stepeništem", navode iz firme Babić.

Prozori na fasadama su od PVC profila, dok je ostakljenje sa termopan dvoslojnim staklom. Fasade su projektovane sa termoizolacionim materijalima sa završnom bojom, a krov objekta je ravni prohodni sa svim elementima zaštite od atmosferlija.

U sklopu radova predviđeno je postavljanje keramičkih pločica na podovima poslovnog prostora, na podu i zidovima kupatila, na podu kuhinja, na podu ulaznih prostora i ostava. Na zajedničkom stepeništu kao i hodnicima također su predviđene keramičke pločice.

Na podovima dnevnih boravaka i spavaćih soba biće postavljen parket. Za zidove prostorija previđeno je gletovanje i bojenje visokokvalitetnim i paropropusnim eko bojama.

Iz firme Babić nam kažu da su zadovoljni prodajom stanova.

Pored toga, trenutno rade na rekonstrukciji objekta koji je uništen tokom rata 1992.-1995., a koji se nalazi u Mostaru na adresi Bulevar Narodne Revolucije  61.

"Osim ovog objekta, radimo rekonstrukciju puteva u općini Konjic na dionicama Gorani-Studenčica i Glavatičevo-Razići i koja je u završnoj fazi. U općini Jablanica radimo rekonstrukciji puteva do harema Jasen i u naselju Glogošnica. Pored gore navedenih u skorije vrijeme počinjemo sa radovima na Sportskoj dvorani u Jablanici, a u proceduri je potpisivanje ugovora sa organizacijom HILFSWERK za izgradnju objekta Socijalnog stanovanja u Jablanici koja se sastoji od osam stambenih jedinica i poslovnog prostora", ističu iz Babić d.o.o. Jablanica.

A.Šulović

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije