Banja Kulaši čeka kupca

06.09.2014. 10:35 / Izvor: SRNA
Banja Kulaši čeka kupca

Imovina "Banje Kulaši" kod Prnjavora, čija je vrijednost procijenjena na 4.851.251 KM, biće na licitaciji 10. septembra. Usmeno javno nadmetanje počeće u 13.00 časova u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Imovina "Banje Kulaši" kod Prnjavora, čija je vrijednost procijenjena na 4.851.251 KM, biće na licitaciji 10. septembra. Usmeno javno nadmetanje počeće u 13.00 časova u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Banja u Kulašima raspolaže zemljištem površine oko 117 dunuma, smještajnim kapacitetima, bazenima, restoranom i pomoćnim objektima, kao i sa dva poslovna prostora u Prnjavoru.

Prema riječima stečajnog upravnika Laze Tomića, ljekovita termalna voda po kojoj je ova banja poznata, kao prirodno dobro biće na određeno vrijeme iznajmljena novom vlasniku objekta.

Budući kupac će se morati obavezati da će nastaviti i zadržati sadašnju djelatnost u narednih najmanje pet godina i da će zaposliti na neodređeno vrijeme najmanje 20 sadašnjih radnika "Banje Kulaši".

Upotreba termomineralne vode "Banje Kulaši", čija je temperatura 27 stepeni Celzijusovih, dala je ranijih godina značajne rezultate u liječenju psorijaze i drugih kožnih bolesti, ali i bolesti bubrega i mokraćnih puteva, reumatizma i drugih oboljenja.

U Europi postoje samo tri ovakve banje, a u svijetu sedam.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije