Banja Luka će dobiti koncertnu dvoranu sa novom pozorišnom scenom

23.01.2018. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Banja Luka će dobiti koncertnu dvoranu sa novom pozorišnom scenom

Novaković je izrazio uvjerenje da će novi objekat uveliko doprinijeti poboljšanju i unapređenju kulturnog života grada.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić ističe da će Grad u narednom periodu još više pažnje posvetiti unapređenju kulturnog života Banje Luke. On je danas održao sastanke sa direktorima Narodnog pozorišta Republike Srpske i muzičke škole "Vlado Milošević", sa kojima je razgovarao o njihovim planovima za naredni period.

U Narodnom pozorištu RS, sa direktorom ove ustanove Nenadom Novakovićem i predsjednikom Upravnog odbora Aleksandrom Pejakovićem razgovarao je o značaju planirane izgradnje multifunkcionalne koncertne i kongresne dvorane sa novom pozorišnom scenom, ali i predstavi "Naši dani" na kojoj se već uveliko radi, a čija premijera je planirana 3. marta.

Novaković je kazao da je uvjeren da će novi objekat uveliko doprinijeti poboljšanju i unapređenju kulturnog života grada ističući da će Banja Luka konačno imati dvoranu, sa mnogo većim kapacitetima i sa mogućnošću da ponude građanima operske i baletske predstave. Talić je istakao da će Grad uvijek podržavati projekte koji donose kvalitetniji i sadržajniji život građana.

A o tim idejama predsjednik Talić je danas razgovaro i sa direktorom muzičke škole "Vlado Milošević" Damirom Jovanićem. Riječ je o školi koju pohađa oko 900 učenika, a interesovanje djece iz godine u godinu raste. Želja je da se mladim talentima ponudi što kvalitetniji program i bolje mogućnosti usavršavanja. Nakon nedavnog sastanka predsjednika Talića sa Biljom Krstić rodila se ideja da ova poznata srpska etno-pjevačica u Banjoj Luci organizuje svoje radionice, koje u Srbiji već godinama uspješno vodi.

Predstavnici muzičke škole će u narednom periodu održati sastanak sa Biljom Krstić i članovima njene grupe „Bistrik“ o mogućnostima uspostavljanja saradnje kroz muzičke radionice, koje bi svakako obogatile muzički život grada i dale šansu mladim talentima da steknu nova znanja i iskustva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije