Banja Luka: Počela gradnja kružnog toka kod "Sirana"

25.03.2019. 14:19 / Izvor: Agencije
Banja Luka: Počela gradnja kružnog toka kod 'Sirana'

Jedna od najfrekventijih raskrsnica u Banja Luci, kod restorana "Sirano", koja vodi prema Laušu i Paprikovcu, uskoro će biti transformisana u kružni tok, u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Jedna od najfrekventijih raskrsnica u Banja Luci, kod restorana "Sirano", koja vodi prema Laušu i Paprikovcu, uskoro će biti transformisana u kružni tok, u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada, prenosi Glas Srpske.

Građevinci "Kozaraputeva", kojim je povjerena izgradnja ove raskrsnice, danas su počeli sa izvođenjem radova, koji bi trebali biti završeni za tri mjeseca.

Projekat, vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi Republike Srpske, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao gradilište, ocijenio je da se radi o jednom od najvažnijih projekata u oblasti saobraćajne infastrukture u okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi", s obzirom na veliko opterećenje i gustu frekvenciju saobraćaja na ovoj raskrsnici.

"Vozače samo možemo pozvati da imaju strpljenje i razumjevanje zbog radova koji će se izvoditi naredna tri mjeseca. Za vrijeme radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom, a pozivam građane da koriste alternativne pravce kako bi se umanjile gužve", naglasio je Radojičić.

V.d. direktora Puteva RS Nenad Nešić naglasio je da, po ugovoru, izvođač dužan da radove okonča za 90 dana.

"Očekujemo da dobijemo novu savremenu raskrsnicu sa četiri kraka, čime ćemo povećati i protok saobraćaja i bezbjednost pješaka. Naša su očekivanja da će izvođač radova završiti posao i prije ugovorenog roka", rekao je Nešić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije