Investicije / NEKRETNINE

Banja Luka: Predstavljen Regulacioni plan "Uređenje obala Vrbasa"

05.11.2009. 08:50 / Izvor: eKapija.ba

Administrativna služba Grada Banja Luka, u saradnji sa banjalučkim Akcionarskim društvom "Projekt", predstavila je 4. novembra 2009. godine, u Banskom dvoru Regulacioni plan "Uređenje obala Vrbasa".

Predstavnici "Projekta" upoznali su prisutne Banjalučane sa objektima, čiji su izgradnja ili rekonstrukcija planirani u narednom periodu, kao i o realizaciji ranijih projekata o izgradnji saobraćajnica, mostova, pješačkih i biciklističkih staza na 27 kilometara obala rijeke Vrbas.

Posebnu pažnju zainteresovanih pobudila je izgradnja hidroelektrane u Novoseliji i pratećeg akumulacionog jezera na potezu od Novoselije do Karanovca, a poslije prezentacije najviše pitanja predstavnicima "Projekta" upućeno je povodom planova o izgradnji novih mostova u vodozahvatu Vrbasa, saopćio je Ured za informisanje Administrativne službe Grada Banja Luka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije