Investicije / URBANIZAM

Banja Luka: U pripremi izmjena regulacionog plana centralne zone

Na 39. sjednici Skupštine grada, zakazanoj za 12. februar, naći će se izmjena dijela regulacionog plana centralne gradske zone.

03.02.2020. 09:00 / Izvor: Akta.ba

Na 39. sjednici Skupštine grada, zakazanoj za 12. februar, naći će se izmjena dijela regulacionog plana centralne gradske zone, kako bi bila "ucrtana" pobjednička rješenja sa međunarodnog konkursa za novi izgled gradske jezgre.

Uz ovu, odbornici će razmatrati još 33 tačke dnevnog reda, a među njima i izmjenu regulacionog plana za lokaciju budućeg naučno-tehnološkog parka u Banjoj Luci. Ovo je prvi, proceduralni korak u pravcu izgradnje budućeg načučno-tehnološkog parka.

"Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je najavio osnivanje ovog parka gdje će svi oni koji žele da pokrenu vlastiti posao, posebno u oblasti informacionih tehnologija, dobiti tu priliku", kazao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić kazao je da će i na 39. sjednici biti više odluka o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima za više udruženja i organizacija.

"Pored toga, poljoprivrednicima na licitacijama biće ponuđeno i poljoprivredno zemljište kako bi započeli ili proširili svoju proizvodnju. Prijedlog odluke o raspisivanju ovog poziva naći će se na dnevnom redu februarske sjednice", zaključio je Amidžić.

Kolegjium je danas donio odluku da se raspiše poziv za dodjelu akreditacija za prisustvovanje sjednicama radnih tijela, za ukupno 13 komisija i savjeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije