Banja Vrućica duže od godinu dana čeka na građevinske dozvole

09.03.2018. 10:59 / Izvor: Alternativna televizija
Banja Vrućica duže od godinu dana čeka na građevinske dozvole

Više od godinu čekaju građevinsku dozvolu za investiciju od 2 miliona koja bi otvorila 15 radnih mjesta.

Više od godinu čekaju građevinsku dozvolu za investiciju od 2 miliona koja bi otvorila 15 radnih mjesta. Zbog takvog iskustva su u Banji Vrućiici upozorili ostale investitore na tretman teslićkih vlasti.

Opština smo sa povoljnim poslovnim okruženjem, odgovara teslićka uprava i tvrdi da Banja ne dostavlja poptpunu dokumentaciju.

"I da je to tačno i da su u pravu zar im treba svaki put po mjesec dana da nam odgovore da je nepotpuna dokuemntacija, zar to ako je investicija dva miliona ne mogu da uzmu u prioritet i da taj formalni razlog, jednu rečenicu da dodamo, odgovore za sedam, a ne za mjesec dana“, rekao je direktor ZTC Banja Vrućica Aleksandar Radošević.

Tim tempom na planiranu rekonstrukciju Kiseljaka i banket sale čekaće godinama, kažu u Banji. Nikoga ne možemo favorizovati, poštujemo zakon i procedure, odgovara lokalna uprava.

"ZTC nije ispunila pravne uslove još nije usvojen regulacioni plan da bi se mogla podbijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole čim se budu stvorile pretpostavke ova opštinska uprava će izaći u susret", rekao je zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković.

Poručuju i da su spremni na saradnju sa upravom Banje, ali ne i za prvi korak. U novembru smo vam pisali uregenciju da se postupak ubrza, još nam niste odgovorili, podjsećaju iz Banje i kažu da su do unazad dvije godine imali dobru saradnju. Sada jedni druge optužuju da sve ima politčku pozadinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije