Banjaluka dobija prvi međunarodno brendirani hotel "Courtyard by Marriott"

16.11.2017. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Banjaluka dobija prvi međunarodno brendirani hotel 'Courtyard by Marriott'

Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za invalidna lica...

Najveći svjetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, jučer su u Banjoj Luci potpisali franšizni ugovor o otvaranju hotela „Courtyard by Marriott“ Banja Luka. Ovo je prvi takav projekat u Banjoj Luci i Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao potpisu ugovora, istakao je da je ovo veoma značajan dan, jer naš grad dobija svjetski brend iz oblasti hotelijerstva.

"Otvaranjem hotela 'Courtyard by Marriott', Banja Luka postaje član ove velike porodice i dobija svoje mjesto na svjetskoj mapi najvećeg hotelskog lanca, a samim tim, o nama će informacije dobiti veliki broj ljudi. Veoma smo zainteresovani za proširenje turističke ponude grada. Padimo mnogo na tome kako bismo turiste doveli u naš grad, a kojima je potreban i ovakav smještaj", rekao je Radojičić.

Direktor kompanije MMI Razvoj projekata, Nada Kuzmanović, ističe da je "Courtyard by Marriott" Banja Luka, hotel sa 4 zvjezdice prema svjetskim standardima. Hotel se gradi u centru Banje Luke, u ulici Prvog krajiškog korpusa, ponudiće drugačiji pristup gostima, prilagođen njihovim zahtjevima i potrebama.

"Zvanično otvaranje hotela predviđeno je za 1. maj 2019. godine. Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za invalidna lica, višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa preko 100 mjesta, recepciju, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela", istakla je ona.

U ime Marriott International, ugovor je potpisala Silvija Lovreta, direktor razvoja za jugoistočnu Evropu.

"'Marriott International' je najveći svjetski hotelski brend, sa više od 6.200 hotela u 125 zemalja, sa portfoliom od 30 hotelskih brendova, sa preko 1,2 miliona smještajnih jedinica i preko 100 miliona članova lojaliti kluba. Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju i drugim gradovima, a napredak Banje Luke svakako bi trebalo da prati i razvoj hotelskoh smještaja u gradu", rekla je Lovreta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije