Investicije / PROJEKTI

Banjsko-rekreativni centar "Šeher" iz Banja Luke na prodaji

07.08.2014. 14:03 / Izvor: eKapija.ba

Banka Srpske, saznaje eKapija.ba je objavila  javni oglas za prodaju Banjsko-rekreativnog centra Šeher koji se nalazi u Banjoj Luci.

U okviru Banjsko rekreacionog centra nalazi se plivačko-sportsko rekreacioni bazen sa sadržajem, restoran sa pratečim prostorom i muški i ženski frizerski salon. 

Početna kupoprodajna cijena iznosi 3.005.811,87 KM.

Nekretnina se prodaje u viđenom stanju, bez prava na naknadnu reklamaciju kupca.

Rok za dostavljanje ponuda je 15 dana od dana objavljivanja oglasa.

Inače, prema ranijim pričama iz medija Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" trebalo bi da kupi Banjsko-rekreativni centar "Šeher" i da ga osposobi za banjsko liječenje.

Pomenuti objekat prije više od godinu zaplijenila je Balkan investment banka od tadašnjeg vlasnika bazena Yemila Kobilja jer nije plaćao kredit. Centar je bio ponuđen na prodaju.

Također, Vlada RS je prošle godine dala saglasnost za prenos ugovora o koncesiji za eksploataciju termomineralne vode sa BRC "Šeher" na Zavod "Dr Miroslav Zotović".

Ranijim je planirano da "Šeher" bude jedno od modernijih banjskih lječilišta u okruženju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije