Banjsko-turistički kompleks "Terme Ozren" u funkciji od sljedeće godine

11.12.2018. 07:52 / Izvor: SRNA

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je izgradnja banjsko-turističkog kompleksa "Terme Ozren" veliki projekat za ovu opštinu.

Sljedeće godine bi trebalo da počne sa radom dio banjsko-turističkog kompleksa "Terme Ozren" koji se gradi u Kakmužu, opština Petrovo, rekao je Slaviša Jović, direktor bijeljinske kompanije "Milojević Gilje-gas" u čijem je sastavu ovaj kompleks.

Jović je istakao da je oko 90 odsto građevinskih radova već završeno, te da se užurbano radi na pokrivanju objekata, kako bi i tokom predstojećih zimskih mjeseci gradilište bilo aktivno, saopšteno je iz Opštinske uprave.

"Uveli smo ekipe koje će raditi zanatske radove u narednom periodu i nadamo se da će dio kompleksa biti pušten tokom ljeta. To podrazumijeva početak rada otvorenih i zatvorenih bazena, restorana, velnes i spa-centra", rekao je Jović.

Foto: glas-regije

On je među ciljevima naveo da se što prije obezbijede smještajni kapaciteti za goste.

Jović je naglasio da se osjeti nedostatak kvalifikovane radne snage na gradilištu, zbog čega je evidentno kašnjenje od oko tri mjeseca u odnosu na planiranu dinamiku izvođenja radova, ali je izrazio nadu da će, uprkos tome, kompleks biti pušten u rad sa svim sadržajima u toku 2020. godine.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je izgradnja banjsko-turističkog kompleksa "Terme Ozren" veliki projekat za ovu opštinu, ali i Republiku Srpsku.

On očekuje da će njegovom realizacijom biti obezbijeđeno najmanje 50 novih radnih mjesta za mještane ove lokalne zajednice, lokalni proizvođači poljoprivrednih i drugih proizvoda moći će lakše plasirati svoju robu, a Opština će ostvariti benefite kroz koncesije i druge prihode.

Budući kompleks "Terme Ozren" u prvoj fazi obuhvataće hotel sa 60 soba i sedam apartmana, restoran, 10 zatvorenih i otvorenih bazena, svečanu i kongresnu salu, zdravstveni centar, te objekte i sadržaje koje prate hotel u rangu sa četiri do pet zvjezdica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije