Bez dogovora o kreditnom zaduženju: Izgradnja vodovoda na čekanju

21.03.2013. 09:48 / Izvor: SRNA
Bez dogovora o kreditnom zaduženju: Izgradnja vodovoda na čekanju

Skupština opštine Vukosavlje nije danas donijela odluku o kreditnom zaduženju od 710.000 KM kod Evropske investicione banke kojim bi bio finansiran projekat izgradnje vodovodne mreže u ovoj opštini, rekao je Srni načelnik ove opštine Elvir Hadžiomerović.

Skupština opštine Vukosavlje nije jučer donijela odluku o kreditnom zaduženju od 710.000 KM kod Evropske investicione banke kojim bi bio finansiran projekat izgradnje vodovodne mreže u ovoj opštini, rekao je Srni načelnik ove opštine Elvir Hadžiomerović.  Hadžiomerović je naveo da za odluku, iako je postojao dogovor, nisu glasali odbornici SDS-a, DNS-a i Socijalističke partije.

"Odbornici iz ovih stranaka tražili su u pisanoj formi obrazloženje razloga za zaduživanje, kao i informaciju o dosadašnjem utrošku  sredstava za projekat vodosnabdijevanja", pojasnio je Hadžiomerović. On je dodao da će tražene informacije biti dostavljene do kraja sedmice i da očekuje da će Skupština usvojiti ovu odluku do kraja marta, kada je krajnji rok za prihvatanje kredita.

Hadžiomerović smatra da su uslovi kredita povoljni. Rok otplate je 25 godina sa promjenljivom kamatnom stopom od 3,5 do četiri odsto, sa grejs periodom od osam godina. Prihvatanjem kredita kod Evropske investicione banke Vukosavlje bi dobilo i grant sredstva od Investiciono-razvojne banke Republike Srpske. Opština je do sada uložila 15 odsto planiranog vlastitog učešća.  Kreditnim sredstvima bi se finansiralo bušenje vodozahvatnih bunara i zamjena starih azbestnih vodovodnih cijevi u naseljima Vukosavlje, Jakeš i Pećnik, na mreži koja je priključena na vodovodni sitem Modriče.

Predsjednik Skupštine opštine Vukosavlje Josip Suvalj potvrdio je da je za danas zakazao skupštinski kolegijum, a da bi posebna sjednica sa samo jednom tačkom – usvajanje odluke o kreditnom zaduženju, mogla da bude održana u petak, 22. marta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije