Bh. i slovenskim firmama povjerena gradnja Poslovno-sportskog centra Trnovo

18.07.2018. 14:22 / Izvor: Akta.ba
Bh. i slovenskim firmama povjerena gradnja Poslovno-sportskog centra Trnovo

U petak će takođe biti potpisani Sporazumi o sufinansiranju izgradnje  Poslovno – sportskog centra Trnovo na Bjelašnici.

U prostorijama Vlade KS iduće sedmice biće potpisan ugovor o izgradnji Poslovno-sportskog centra Trnovo ukupne vrijednosti od 16.991.676,00 KM. Ugovor će potpisati načelnik općine Trnovo, Ibro Berilo će sa konzorcijem izvođača radova od četiri kompanije, među kojima su Almy-Transport d.o.o. iz Zenice, Mavas d.o.o. iz Mrkonjić grada, Duol d.o.o. iz Brezovice i Elan inventa d.o.o. iz Begunje na Gorenjskom.

U petak će takođe biti potpisani Sporazumi o sufinansiranju izgradnje  Poslovno – sportskog centra Trnovo na Bjelašnici sa Ministarstvom privrede KS u vrijednosti od 1.000.000,00 KM i sa Ministarstvom kulture i sporta KS u vrijednosti od 400.000,00 KM.

Kako je  navedeno u projektu, glavna funkcija centra je trenažni program profesionalnih sportista, a sastojat će se od otvorenih sportskih terena i građevina koje će biti dostupne svim gradjanima.

Poslovno-sportski centar bit će napravljen na površini od 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara.

Otvoreni i zatvoreni nogometni tereni

U sjevernom dijelu kompleksa planirana je izgradnja glavnog nogometnog terena dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 mjesta s istocne strane. Iza tribine nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetioce. U produžetku terena, prema juznoj strani, planirana je izgradnja terena s vještačkomtravom, koji ce biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje. 

Pored će biti napravljen i pomoćni nogometni teren, dimenzija 40×80 metara koji će također biti pokriven prirodnom travom. Uz to će biti po jedno igralište za mali nogomet (24×44 metara), rukomet (24×44 metara), košarku (24×44 metara) i odbojku(24×44 metara), koja će se moći koristiti i zimi jer će bitinatkrivena.

Moderni hotel s 90 ležajeva

Centralni objekt čini sportska dvorana koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim dolom, hotel i objekt poslovno-sportskog centra.

Sportska dvorana imat će 500 mjesta za gledaoce i pratećesadržaje, dok će hotel imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor izabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu te prirucnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije